A Houston városában található törvényszéki tudományos központ kémiai vizsgálati eljárást dolgozott ki, amely különbséget tesz a kender és a pszichoaktív kannabisz között.

2019 júniusában hatályba lépett a kendert és a „marihuánát” meghatározó törvény, megkülönböztetve őket attól függően, hogy THC-tartalmuk meghaladja-e a 0,3% -ot. A kendertermesztők számára további munkavédelmet biztosító manőver problémát okozott az ügyészség szintjén: a THC-tartalmat bizonyítani kell, mivel ezt a törvényjavaslatot elfogadták. Abban az időben a texasi laboratóriumok nem voltak alkalmasak arra, hogy elemző bizonyítékokat szolgáltassanak arra vonatkozóan, hogy az olyan szervezeteknek, mint az ügyészek, jogszabályokat fogadhassanak el.

A kormányzati szervek a mai napig kénytelenek voltak a magán laboratóriumok drága elemzési szolgáltatásaira támaszkodni. Ez az új vizsgálati módszer azonban magukra a növényekre korlátozódik, és nem lesz olyan struktúrája, hogy a kannabisztermékek bármely más hatóanyag-tartalmát értékelni lehessen.

Az eljárás két laboratóriumi dolgozó több mint egy éves munkájának eredménye, akik módosítottak egy DEA vizsgálati módszertant, hogy elősegítsék a kender és a marihuána megkülönböztetését. A texasi kendertermesztők ekkor támaszkodhatnak arra a biztosítékra, hogy a helyi rendvédelmi tisztviselők képesek lesznek jól elvégezni a munkájukat, és megkülönböztethetik tevékenységüket az illegális vagy nem megfelelő szabályoktól, az erőforrások hiánya által okozott aggodalom nélkül.

Forrás

SPIN TO WIN!

  • Pörgesd meg és nyerj!
Próbálj szerencsét!
Never
Remind later
No thanks