Egyesült Államok – Egy új tanulmány szerint a kannabisz-értékesítés 2020-ban 40% -kal nagyobb mértékben stabilizálódott 2019-hez képest, ezzel utat nyitva a coronavírus utáni világ további növekedésének.

A kannabiszipar jobban fog kijönni a koronavírus-járványból, mint amikor a járvány elkezdődött. Ez új lehetőségeket tartalmaz a kannabisz-vállalkozók számára azokban az államokban és országokban, amelyek már legalizálták és amelyek hamarosan legalizálni fogják.

Ezek a megállapítások egyike a LeafLink, a Flowhub és a Vangst által készített, a kannabiszipar államának közelmúltbeli jelentése. Minden vállalat más szempontból közelíti meg a kannabiszipart: a nagykereskedők (LeafLink), a gyógyszertárak és az ambulanciák (Flowhub), valamint a foglalkoztatás (Vangst) területén.

Bárhogy is nézzük az ipart, ez egy nagyszerű év volt a kannabisz számára. A kannabisz-kereskedelem kezdeti robbanása után, amikor a járvány elkezdődött, az Egyesült Államok egyes államaiban folytatódtak a rekordértékesítések. A jelentés megállapította, hogy a kannabisz országos értékesítése 40 százalékkal magasabb, mint 2019-ben.

Ez a stabilizáció azt jelzi, hogy egy járvány után az értékesítésnek továbbra is erősnek kell maradnia. Például a michigani tisztviselők arra számítanak, hogy országuk piaca a közeljövőben meghaladja a 3 milliárd dollárt. Egyes előrejelzések szerint 2025-ig 34 milliárd dolláros kannabisz-piacot lehetne létrehozni.

Az orvosi marihuána is növekszik. Az Egyesült Államokban az orvosi marihuána programba beiratkozók száma először 2020 augusztusában haladta meg a 3 milliót.

Az Arizonában és New Jersey-ben szavazók azt is fontolgatják, hogy november 3-án az üdülőhelyeken a marihuána legális legyen, ami új piacokat jelentene az ipar számára.

Aki felkészült, annak sikerült a legjobban

A jelentés olyan adatokra hivatkozott, amelyek azt mutatják, hogy Amerikában az “előrendelési” képességekkel rendelkező gyógyszertárak és adagolóhelyek jobban felkészültek a pandémia kezdete után az értékesítés hirtelen megugrására. Ezekben a gyógyszertárakban az eladások 22 százalékkal voltak magasabbak, mint azokban a gyógyszertárakban, amelyek nem tudtak előre megrendelni. Emellett 8% -kal növekedtek a tranzakciók és 13% -kal a megrendelések.

A LeafLink megjegyezte, hogy a feltörekvő és az érett piacok egyaránt hozzájárultak a növekedéshez. Például a jelentés azt mutatja, hogy Kalifornia és Colorado egyaránt meghaladja a 2019-es eladásokat. Ugyanakkor a feltörekvő piacok Michiganben és Oklahomában a legnépszerűbbek az országban.

A nagy különbség a fogyasztók vásárlási módjának megváltozása. Összességében a jelentés megállapította, hogy a kannabisz-használók kevesebbet látogatják a gyógyszertárakat, de minden alkalommal többet vásárolnak. Sok ilyen tranzakció online módon történt, mivel az e-kereskedelem a gyógyszertári üzlet fontosabb részévé vált.

A kannabiszipar figyelemre méltó rugalmasságot mutatott.
A kannabiszipar egyik aspektusa, amelyet 2020-ban kiemeltek, a marihuána-vállalkozásokat működtetők ellenállóképessége. Amikor az iparág gyors változásokkal szembesült, az üzleti tevékenység is gyorsan megváltozott.

A jelentés megállapította, hogy a gyógyszertárak 79 százaléka azután kezdte el hirdetni a “hozok-viszek” szolgáltatásait, hogy a világjárvány elérte az Egyesült Államokat. Körülbelül 64% -uk ment át szállítási stratégiára, és 43% -uk növelte a digitális marketing és az e-kereskedelem stratégiáit.

“2020-ra úgy fogunk emlékezni, mint életünk egyik legforgalmasabb évére, valamint a kannabiszipar sarkalatos évére” – írta Feldman. “Ebben az évben a legnagyobb kihívásainkkal szembesültünk – és az ipar egyre erősebb és mozgékonyabb.”

Forrás

SPIN TO WIN!

  • Pörgesd meg és nyerj!
Próbálj szerencsét!
Never
Remind later
No thanks