Tizenkét kendertermelő szervezet a világ minden tájáról összefogott, hogy felszólaljon az Európai Bizottság azon szándéka ellen, hogy a kendert és a CBD-termékeket kábítószerként osztályozza. Tudományosan megalapozott és átlátható politikát követelnek.

Közös fellépés


A szervezetek, köztük az EIHA (Európai Ipari Kender Szövetség), a kanadai kenderkereskedelmi szövetség, az ázsiai-csendes-óceáni CBD Unió és az Amerikai Kenderipari Szövetség közös álláspontot tett közzé. Az Egyesült Nemzetek várhatóan decemberben szavaznak a CBD-ről. Nem tudni pontosan, hogy az Európai Bizottság mikor szándékozik kábítószerré bombázni a kendertermékeket.

Hogyan magyarázzák az ENSZ kábítószer-egyezményeit?

A kenderszövetség közös álláspontja két ENSZ kábítószer-egyezményen alapul: az 1961. évi egységes egyezményen és az 1971. évi pszichotrop anyagokról szóló egyezményen. Az egységes egyezményt 180 állam ratifikálta. “Emlékeztetni kell arra, hogy az egyezmény csak azokra a kannabisz törzsekre vonatkozik, amelyek magas THC pszichotrop anyagot tartalmaznak” – mondták a kenderszövetségek.

“Ezért egyértelműen megkülönböztetik a kábítószer-típusú kannabisz-törzseket, vagyis a szabadidős vagy gyógyászati ​​célú kannabiszt – amelyek a szerződések hatálya alá tartoznak – és az ipari kenderfajtákat, amelyekre alacsony THC-tartalmuk jellemző.”

Az egyik kannabisz törzs a másik nem

A (nagyon) alacsony THC-tartalmú kannabisz-törzseket, az ipari kendert “kereskedelmi célokra termesztik, például kozmetikumok, élelmiszer- és állati takarmányok, építőanyagok stb., És nem vezethetnek visszaélésekhez vagy függőséghez” – állítják a kender szakszervezetek. “Következésképpen arra lehet következtetni, hogy az ipari kender egyértelműen mentesül a szerződések hatálya alól, és hogy termékei és származékai nem szerepelnek és soha nem szerepeltek e szerződések jegyzékében, ahol a kábítószereket bejegyezték.”

“Aki előítélet nélkül olvassa az érvelésünket, látni fogja, hogy az ipari kender értékes és multifunkcionális mezőgazdasági üzem” – mondta Lorenza Romanese, az EIHA vezérigazgatója. “Az, hogy botanikai kapcsolatban áll az orvosi kannabiszszal, nem ítélheti és nem szabad halálra ítélni az egész kenderipart. Csak arra kérhetem a hatóságokat, hogy olvassák el álláspontunkat és tegyenek lépéseket. “

Teljes növényi megközelítés

Az EIHA sajtóközleménye szerint a közös álláspontot bemutató dokumentum célja “együttműködni a nemzetközi és nemzeti szabályozó hatóságokkal az ipari kenderágazat átlátható szabályrendszerének létrehozása érdekében a kender hatalmas gazdasági, környezeti és táplálkozási előnyeinek kiaknázása érdekében”.

„A teljes telepítési megközelítés megvalósítása, ahol a növény minden részét feldolgozhatjuk és forgalmazhatjuk, valóban pozitív hatással lenne a mezőgazdaságra, a környezetre, a gazdaságra, az egészségre és a fogyasztók jólétére és természetesen az egész kenderiparra. ”

A kender- és a CBD-ipar “akadályok nélkül akar növekedni”

Daniel Kruse, az EIHA elnöke: “Ideje, hogy iparunk végre képes legyen növekedni, termelni és értékesíteni a nemzetközi előírásoknak megfelelően – anélkül, hogy folyamatosan új és nagyobb akadályokkal szembesülne. Érveink egyértelműek: a kenderüzem minden részének ipari célú termesztése legális. Az egységes egyezmény csak a magas THC-értékű kannabisz és a kannabiszgyanta illegális termesztésével és kereskedelmével foglalkozik, nem az alacsony THC-értékű, kereskedelmi célokra használt kannabisz “.

Forrás

SPIN TO WIN!

  • Pörgesd meg és nyerj!
Próbálj szerencsét!
Never
Remind later
No thanks