A United for Access nevű petíciót a COVID-19 járvány pénzügyi terhei miatt indították el sok kanadai számára. A Cannalogue úgy véli, hogy minden kanadai állampolgár számára hozzáférést kell biztosítani az orvosi kannabiszhoz.

Orvosi marihuánával kapcsolatos petíció


“A kanadaiak több mint 50 százaléka nem engedheti meg magának az orvosi kannabisz-kezelést, beleértve a CBD-t sem, olyan állapotok miatt, mint a krónikus fájdalom” – írja honlapjuk. „A COVID-19-nek köszönhetően a Cannalogue arra számít, hogy ezek a számok romlani fognak, tekintettel a kanadai gazdasági kihívásokra. A Cannalogue orvosai úgy vélik, hogy ez az opioidok vényköteles növekedését okozza. Ez további opioidokkal kapcsolatos függőségekhez és halálhoz vezethet. Ha olyan biztonságosabb gyógyszerek állnak rendelkezésre, mint az orvosi kannabisz és a CBD, minden kanadai számára tisztességes és egyenlő hozzáférést lehetne biztosítani az egyetemes egészségügyi ellátás részeként. “

“Ezek kihívásokkal teli idők – különösen azok számára, akik krónikus betegségekben szenvednek, például fájdalomban vagy szorongásban” – mondja dr. Mohan Cooray a Cannalogue-ból. „Az orvosi kannabiszhoz való hozzáférés akadályainak felszámolása a Cannalogue alapvető célja. Ez a petíció segít abban, hogy a hátrányos helyzetű csoportok, beleértve a szegénységi küszöb alattiakat is, hozzájussanak a szükséges gyógyszerekhez. ”

“Ennek a kérdésnek a kezeléséhez elengedhetetlen az együttműködés az ipar, a kormány és a nonprofit szektor között, és örömmel látjuk, hogy ez a petíció a változásokra törekszik.”

Forrás

SPIN TO WIN!

  • Pörgesd meg és nyerj!
Próbálj szerencsét!
Never
Remind later
No thanks